Tänä aamuna kylppärissä julkisivuani korjaillessani kuulin kun Siipan puhelin soi. Päättelin, ettei numero ollut kovinkaan tuttu, kun koko nimellään vastasi.

Ripsiväri jäi puolitiehen, kun hetken päästä kuulin Siipan vapisevalla, narisevalla vanhan ihmisen äänellä virkahtelevan vain "niinkö" ja "ahaa" ja sitä rataa. Itkikö se puhelimessa?

Ennätin ripsiväri kädessäni juuri parahiksi keittiön ovelle, kun Siippa narisi puhelimeen vapisevalla äänellä: "Mutta tiedätkö, että Saimi-tätillä on satiaisia?"

Silmäni levisivät suitsirenkaan kokoisiksi. Herranen aika, hulluksiko tuo mies oli tullut?

Korvat pitkällä odotin jatkoa. Ja tulihan sitä, sillä hetken kuluttua Siippa narisi: "Montako metriä?Ai senttiäkö se olikin..."

Ja tätä narinaa ja omituisia lausahduksia vain tuli ja tuli. "Ukki ajoi humalassa traktorilla." "Siskon serkulla puuttuu yksi varvas toisesta kädestä." "Minä näin eilen oravan..."

Yhtäkkiä Siippa parkaisi: "Ei! EI! Et saa lopettaa, et saa jättää minua yksin! Älä lopeta!"

Ääni oli niin epätoivoa täynnä ja suorastaan tihkui yksinjäämisen ikävää, että minäkin säikähdin. En voinut muuta kuin tuijottaa hoomoilasena ja kuunnella Siipan vaikerrusta: "Eieieieieiei... ei minua saa jättää yksin. Ei SAA!!"

Mielessä vilisi tuhat ja miljoona mielikuvaa soittajasta. Oliko tämä joku vitsi tai aprillipila - vaikkei ole tosiaankaan aprilli. Vai onko Siipalla oikeasti lyönyt hihnapyörä yli?

Mutta niin ponnekkaasti kuin Siippa rukoilikin soittajaa pysymään linjalla, kylmä totuus oli että päättyi se puhelu. Nyyhkien Siippa soperteli puhelimeen "hei sitten" ja "soitathan varmasti?"

Puhelun loputtua Siippa oli kuin mitään ei olisi tapahtunut.

"Kuka se oli?" kysyin. Odotin jo jotakin karmaisevaa, niin teatraalinen oli puhelu ollut.

"Tuo soittajako?" Siippa kysyi parvekkeelle tupakalle mennessään.

"No niin tietysti", kivahdin.

"Mikä lie puhelinmyyjä ollut..." Siippa mutisi olkansa yli pirut silmissään.

Enpä haluaisi olla puhelinmyyjä, yhtään ammattia väheksymättä. Ja jos olisin, tuskin koskaan soittaisin Siipalle ja tarjoaisin yhtään mitään...

Kaupan pihalla peruutuspeilistä vilkaistessani huomasin, että toisesta silmästä puuttui vieläkin ripsiväri.