Nyt on pakko avautua. Siis oikeasti.

Avioelämä Siipan kanssa ei taida koskaan oikein urautua. Aina se jaksaa yllättää. Eihän se pahuuttaan, ei toki - mutta kun ei ajattele ennen kuin sanoo, niin suusta saattaa solahtaa sammakko jos toinenkin. Siipalla niitä räpyläniekkoja on solahtanut sellaisia laumoja, että ranskalainen kulinaristi sanoisi oo-la-laa.

Kuten jokaisella ikäiselläni keski-ikäisellä naissukupuolen edustajalla on maan vetoivoima sekä luonnollinen rupsahtaminen tehnyt tehtävänsä. Vähän kaikella on suunta alaviistoon. Joskus se rassaa, joskus taas tilanteeseen tyytyy sen kummempia murehtimatta. Päivänä muutamana sivumennen sanoen päivittelin omaa osaani tästä luonnon kiertokulusta ja totesin omaavani riipputissit. Siihen siippa lohduttavasti totesi: "No äläs nyt. Onhan sulla kaikki ihan kohdallaan, kun sulla on rintaliivit..." Vedäpä siinä sitten toiselta silmä mustaksi, kun vilpitön hymy on kuin kerubilla hymykuoppineen kaikkineen ja siniset silmät säkenöivät umpirehellisyyttä.

Ja sekin, että se nostelee iltaisin puntteja. Ajattelin, että ihan treenaa sen takia, että viettäisimme romanttista iltaa kahden kesken ja minä lojuisin hänen vahvoilla käsivarsillaan nauttien shampanjaa ja mansikoita - takkatulen ääressä tietenkin. Kun kainosti kyselin syytä, miksi rauta nousee ilta illan jälkeen kevyemmin ja papu pullistuu, sain kursailemattoman vastauksen: "No että tatska näyttäisi paremmalta..." Kannatti kysyä. Ja sitäpaitsi mansikat ovatkin ihan sikakalliita talvisin.

Ja paljon muuta.

Mutta en minä tuota romantiikan ruusua poiskaan vaihtaisi. En ole onneksi tosikko, ja yritän aina nähdä asioista sen valoisan puolen. Se rilahtaa nollasta sataan alle kahden sekunnin, ja voi niitä raukkoja jotka alle jäävät, mutta se on myös mies joka puhuu ja pukahtaa. Se sanoo mitä ajattelee, hyvässä ja pahassa, sanoo kun rakastaa ja sanoo silloinkin, kun ottaa niin päähän ettei mitään rajaa. Eikä tarvitse pelätä, että se laukkaa vieraissa tai jättää asiat hoitamatta - ja se on minulle, elämän päähän potkimalle, mammuttiakin isompi juttu.